"De essentie van ons werk:
spreken, en daarmee communiceren."

Annelies en Esther werken sinds 2011 samen bij logopediepraktijk Mangnus. In januari 2014 hebben wij deze overgenomen en zijn we eigenaar geworden van de praktijk. De logopediepraktijk is sinds 1984 gevestigd in Spijkenisse. Om de naam wat van onszelf mee te geven, maar ook om te laten zien dat de praktijk een begrip is binnen Spijkenisse hebben we de ondertitel “Sprekend Spijkenisse” toegevoegd aan de praktijknaam. Vanaf de verhuizing in januari 2015 werken wij onder de naam “Logopediepraktijk Sprekend Spijkenisse”. Deze naam bevat voor ons de essentie van ons werk: spreken, en daarmee communiceren. Binnen de logopedie houden wij ons bezig met het behandelen van stem-, taal-, spraak- en slikstoornissen bij kinderen en volwassenen.

Annelies Verzendaal

Al tijdens mijn studie Logopedie aan de Hogeschool Rotterdam (2005 – 2009) ben ik werkzaam geweest binnen diverse logopediepraktijken. Daarna ben ik aan de slag gegaan als logopedist in Spijkenisse, wat ik een periode heb gecombineerd met het werken in een verpleeghuis en een logopediepraktijk in Oud-Beijerland. Sinds 1 januari 2014 ben ik samen met Esther de uitdaging aangegaan van het houden van een eigen praktijk.

Ik houd mij voornamelijk bezig met het behandelen van kinderen met spraak- en taalproblemen, maar behandel ook regelmatig kinderen die stotteren en ouderen met bijvoorbeeld stemproblemen. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen, bij- en nascholingen. Zo heb ik onder andere bijscholing gevolgd m.b.t. fonologische articulatiestoornissen, eet en drinkproblemen bij jonge kinderen en stotteren. Zoekt u een ervaren logopedist voor uzelf of voor uw kinderen? Dan help ik u graag verder!

Werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag.

Esther Schipper

In 2004 studeerde ik af van de Hogeschool Rotterdam, vlak erna ben ik begonnen bij logopediepraktijk Mangnus en heb daar tot aan mijn zwangerschapsverlof begin 2009 met veel plezier gewerkt. Ik ben toen een paar jaar gestopt in de praktijk, maar ben in november 2011 weer teruggekomen. Ik werk met veel plezier in de praktijk. Ik geniet ervan om (jonge) kinderen te kunnen helpen met hun taalontwikkeling, om articulatieproblemen te verhelpen en om volwassenen hun stem terug te geven als ze hier problemen mee ervaren. In 2013 heb ik een scholing gevolgd tot ParkinsonNet therapeute, in 2018 ben ik me meer gaan verdiepen in de slikstoornissen die hierbij optreden. Ik heb diverse scholingen rondom Floorplay gevolgd(een methode om jonge kinderen met een (algehele) ontwikkelingsachterstand te stimuleren in hun (talige) ontwikkeling), alsmede PROMPT 1 en PROMPT 2, PROMPT gebruik ik niet actief in de praktijk. In 2018 ben ik mij gaan verdiepen in NmG (Nederlands met Gebaren). Tevens heb ik 10 jaar gewerkt in het cluster-4 onderwijs. Hierdoor heb ik ruim ervaring met het behandelen van kinderen met een gedrags- of psychische stoornis, zoals AD(H)D, PDD-NOS en autisme. Sinds januari 2014 ben ik deels eigenaar van de praktijk. Een nieuwe uitdaging binnen mijn vak die ik met plezier aanga.

Werkzaam op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdagochtend

Sacha Kremer

In 2022 ben ik als allround logopedist afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Ik heb verschillende stages gelopen tijdens de opleiding waardoor ik ervaring in het werkveld op heb kunnen doen. Ik heb ervaring opgedaan met kinderen met uiteenlopende logopedische hulpvragen en gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen. In de toekomst zal ik verschillende cursussen volgen om mijzelf verder te gaan ontwikkelen en te specialiseren.

Werkzaam op woensdag, donderdag en vrijdagBehandeling

Behandeling vindt over het algemeen 1 keer per week plaats en duurt 30 minuten. 25 minuten hiervan wordt besteedt aan daadwerkelijke behandeling, de overige 5 minuten gebruiken we voor het plannen van een nieuwe afspraak, doornemen van het huiswerk voor de volgende keer en administratie.

Duo-behandelingen

Op dinsdag werken Annelies en Esther samen, op woensdag en vrijdag werken Esther en Sacha samen, en op donderdag werken Annelies en Sacha samen. Dit betekent dat broertjes en zusjes die beiden logopedie nodig hebben, tegelijkertijd behandeld kunnen worden wanneer de agenda’s dit toelaten. Vraag hiernaar voor meer informatie.

Bespreken

Het kan zijn dat u iets wilt bespreken met de logopedist. Als dit het geval is, geef dit dan voor de behandeling aan. Wij nemen graag de tijd om zaken met u te bespreken, maar willen graag voorkomen dat de behandeling uitloopt. Dit is zeer vervelend voor de cliënten na u.Aanwezigheid

De praktijk is geopend op maandag tot en met zaterdag. Onze logopedisten zijn aanwezig op:
Annelies: maandag, dinsdag en donderdag
Esther: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdagochtend
Sacha: woensdag, donderdag en vrijdag
Bij afwezigheid kunt u ons bereiken via telefoonnummer 0181-613626 of via ons mailadressen:


Contact

Mocht u contact willen opnemen met de praktijk dan kunt u ons telefonisch bereiken (0181-613626) of via de .

Nieuws

Maandag 29 mei is de praktijk gesloten i.v.m. Pinksteren.

Like ons op Facebook; hier vindt u ook actuele zaken. Op deze pagina zullen wij ook melden wanneer de praktijk gesloten is in de vakantie.

Wist u dat?

**ons antwoordapparaat altijd aanstaat? Deze kunt u altijd inspreken als uw kind plots ziek is of u een afspraak wilt afzeggen. Zo zijn wij tijdig ingelicht en voorkomt u een rekening.

**lidmaatschap bij de bibliotheek in Spijkenisse tot 30 jaar gratis is? Lezen stimuleert de taalontwikkeling en zorgt voor een gezellig moment tussen ouder en kind.

Locatie: Eikenlaan 61e, ingang aan de achterzijde. Voor het navigeren gebruikt het beste Plataanstraat als adres, u komt dan op de parkeerplaats bij de praktijk uit.

Privacy Beleid

In het kader van de wet AVG zijn wij verplicht om een privacy policy te hebben, u vindt deze in de link hieronder.